Soutěž mladých svářečů Svarcentrum 2023

Ve dnech 24. - 25. října 2023 se na Střední škole technické a řemeslné a v přilehlých prostorách uskutečnila soutěž svářečů středních škol. Soutěž byla určena pro žáky středních škol se zaměřením na svařování z Královéhradeckého, Pardubického,  Libereckého a Středočeského kraje. Soutěž probíhala ve dvou metodách: 111 – obalená elektroda a 135 – CO2. Skládala se z praktické a teoretické části. Na celou soutěž dohlíželi zkušení inspektoři z DOM ZO 13.

Pro účastníky byly připraveny zajímavé ceny od sponzorů. První tři nejlepší z obou kategorií získaly například svařovací kukly a ochranné pomůcky. Na absolutního vítěze čekal svařovací zdroj. V rámci soutěže probíhal bohatý doprovodný program pro základní školy a širokou veřejnost. Žáci základních škol měli možnost si zasoutěžit o drobné ceny na simulátoru svařování, v manuální zručnosti, poznávání značek automobilů, jízda zručnosti na sekacím traktůrku. Veřejnost se těšila z ukázek svařovací a zemědělské techniky. Obohaceni o zkušenosti již teď s očekáváním vyhlížíme následující ročník, pro který plánujeme více soutěžních škol i bohatý doprovodný program.

Akce zúčastnili i partneři ze smluvních pracovišť -  ředitel Agropodniku Humburky, a.s. Ing. Petr Švorc a předseda Krajské rady Zemědělského svazu Královéhradeckého kraje Ing. Luděk Homoláč Ph.D.

                                                             Zdroj: Střední škola technická a řemeslná Nový Bydžov